Blot et stenkast fra Hotel Strandlyst finder du Tornby Klitplantage


I den fredede og naturskønne plantage finder du diverse løbe- og vandreruter, cykelstier, MTB-spor samt hundeskov.

Tornby Klitplantage er en vestkystplantage som ligger helt ned til vandet, og kun få kilometer syd fra Hirtshals. Plantagen er 548 hektar og blev realiseret i årene 1910-1930.

Bevoksningsgrænsen mod havet følger en 15-25 meter høj, daværende havskrænt. Nedenfor skrænten befinder man sig på en gammel havbund med hvide havklitter fra stenaldertiden, hvorfor området gemmer på én af historiens smukkeste naturskatte.

Naturen er meget varieret i Tornby Klitplantage, og en oplagt mulighed er derfor at bruge området aktivt, således du på helt tæt hånd kan opleve egnen, flora og fauna. I plantagen finder du flere afmærkede stier og ruter, hvad enten du er til mountainbiking, vandring eller cykling eller blot ønsker en tur med din bedste ven til den nærmeste hundeskov.

Download kort over Nordsøstien fra Tornby til Tversted her!

Download kort over Nordsøstien fra Tornby til Løkken her!

Interesseret i orienteringsløb? Følg banerne og find poster i Tornby Klitplantage her! 


Hotel Strandlyst tilbyder hver tirsdag og torsdag fra d. 16. august til d. 21. oktober 2022 guidede vandreture med én af områdets bedste lokale guider.

Tirsdage kl. 15.00: Guidet vandretur til Hirtshals og tilbage igen – ca. 10 km.
En fantastisk smuk tur, hvor vi skiftevis går på den smukke og brede sandstrand og på små snørklede klitstier. På turen vil der flere steder være en helt suveræn udsigt over stranden og havet. Der er undervejs mulighed for at se sæler på stranden eller i vandkanten. Syd for Hirtshals møder vi Hirtshals Fyr, som er helt unikt og i samme terræn et bunkerområde. Her går vi flere strækninger i løbegange. I Hirtshals, som er vendepunktet på dagens rute, ser vi bl.a. monumentet Trappen, solnedgangspladsen og ikke mindst den berømte husmoderstrand. Vores oplagte guide fortæller om udvalgte spots undervejs på turen. 


Torsdage kl. 16.30: Guidet Panoramavandretur i Tornby Klitplantage – ca. 5 km.
Tornby Klitplantage er lige uden for døren til Hotel Strandlyst – og skoven har absolut alt, hvad du ønsker dig, når du skal på vandretur. Vores guide er opvokset i området og har sammensat en tur, som giver dig mulighed for at opleve de ”hemmelige” stier, viewpoints og ikke mindst skjulte oplevelser. Et par steder på ruten åbner skoven sig op og wauv siger vi bare! En udsigt højt oppefra ud over de smukkeste klitter, stranden og havet. Undervejs fortælles små underholdende historier om Russerbakken, Danmarks største slåenkrat krydret med et sjove sagn om slavestenen og noget ”livgivende” vand 😉

Ønsker du at deltage på turene, skal du blot ved booking af din overnatning gøre opmærksom herpå i bookingformularens kommentarfelt.
Ophold bookes via vores Online Booking-formular HER

Kildemateriale: "Visit Nordvestkysten", "Toppen af Danmark" og "Naturstyrelsen"


CYKELTUR & VANDRETUR

Man lærer at tænke sig bedre om, når man opsøger fremmede lande. Og man skønner mer på sit eget land, når man kommer tilbage og ser hvor praktisk det egentligt er, at markerne ligger ned.


Benny Andersen

DIGTER & KOMPONIST

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen